Асфалтиране на пътища в София и Пловдив

Иновативни технологии
|
ALFA
Asfalt
Нашата отдаденост на съвършенството и страстта към прецизността гарантират, че всяка миля, която асфалтираме, е доказателство за нашия ангажимент да създаваме гладки и издръжливи пътища.

30 години опит
Ние в Алфа Асфалт превръщаме обикновените пътища в необикновени пътешествия
Ние сме виртуозни инженери, оркестриращи симфония от опит, за да създадем пътища, които издържат изпитанието на времето.

От оживени магистрали до тихи селски алеи, нашите прецизни технологии за асфалтиране създават повърхности, които са не само естетически приятни, но и проектирани за несравнима издръжливост.

Цени за асфалтиране на пътища

Приблизителни цени за асфалтиране на пътища
Какво казват нашите клиенти за нас
До 1 май - 20% на всички услуги

Вижте как изглежда процесът на асфалтиране

Искате да знаете точна цена за вашето асфалтиране? Тогава отговорете на няколко въпроса
СТРАХОТНО! ОСТАВА ЕДНА СТЪПКА
Какво искате да асфалтирате?
Имате ли предпочитания за вид настилка или цветове?
Някои клиенти може да желаят определен вид настилка, като топъл асфалт, хладен асфалт или друг. Също така, цветовете на асфалта могат да варират.
Локацията може да влияе на цената поради различните разходи за доставка на материали и оборудване.
Има ли нужда от допълнителни услуги или подготовка?
В зависимост от проекта може да се изисква допълнителна работа, като например изравняване на терена или ремонт на съществуващ асфалт.
Спестете време
Свържете се с нас за да изберем най-добрия вариант за вашия случай
Или оставете телефон и ние ще се свържем с вас в рамките на 5 минути

От какво зависи точна цена за асфалтиране на път

Разходите за асфалтиране на път могат да бъдат повлияни от 11 ключови фактора:
Поръчайте безплатна консултация
1. Дължина и ширина на пътя. Общата дължина и ширина на пътя са основните фактори, които влияят на разходите. По-дългите и по-широки пътища ще изискват повече асфалтови материали и труд, което води до по-високи разходи.

2. Дебелина на пътя. Дебелината на асфалтовия слой, необходим за пътя, ще повлияе на разходите. По-дебел слой асфалт ще изисква повече материали, увеличавайки общата цена.

3. Тип асфалтова смес. Различните асфалтови смеси имат различни разходи въз основа на техния състав и експлоатационни характеристики. Висококачествените или специализирани смеси може да са на по-висока цена в сравнение със стандартните смеси.

4. Подготовка на площадката. Състоянието на съществуващата пътна настилка и необходимото количество подготвителни работи могат да повлияят на разходите. Поправката и закърпването на съществуващи щети, както и осигуряването на правилно ниво и дренаж, може да повлияе на крайната цена.

5. Достъпност и местоположение. Достъпността на мястото на пътя и неговото местоположение могат да повлияят на разходите. Ако местоположението е трудно за достъп, може да изисква допълнително оборудване или логистика, което увеличава разходите.

6. Мерки за контрол на трафика. За пътища със съществуващ трафик прилагането на временни мерки за контрол на трафика по време на строителството е от съществено значение за безопасността. Тези мерки могат да увеличат общите разходи.

7. Разходи за труд. Цената на труда, включително заплати и обезщетения за работната сила, ще повлияе на общата цена. Сложните проекти или тези, изискващи специализирани умения, могат да доведат до по-високи разходи за труд.

8. Оборудване и машини. Наличността и цената на необходимото оборудване и машини за асфалтиране на пътища може да повлияе на ценообразуването. Специализираното оборудване може да доведе до допълнителни разходи.

9. Сезон и метеорологични условия. Сезонните фактори и метеорологичните условия могат да повлияят на цената на асфалтирането на пътя. Настилката при неблагоприятни метеорологични условия може да изисква допълнителни мерки, оказващи влияние върху цената.

10. График на проекта. Графикът за завършване на проекта за асфалтиране на пътя също може да играе роля в цената. Спешни или чувствителни към времето проекти може да изискват бърза работа, което може да доведе до увеличаване на разходите.

11. Разрешителни и разпоредби. Получаването на необходимите разрешителни и спазването на местните разпоредби може да включва допълнителни разходи, които могат да повлияят на общата цена.


В Алфа Асфалт ние не просто асфалтираме пътища. Ние проправяме пътя към прогреса. Нашият новаторски подход към решенията за асфалт обхваща повече от просто полагане на асфалт. Ние вземаме предвид въздействието върху околната среда, устойчивостта и бъдещето на транспорта, за да създадем пътища, които движат общностите напред. Присъединете се към нас в тази велика мисия!

работник на фирма за асфалтиране идва с момиче и усмихват се след асфалтиране на път в София

От каква работа по асфалтиране на пътища имате нужда

Основни видове асфалтиране на пътища

В зависимост от конкретните задачи, обхвата на работата и техническите възможности, процесът на полагане на асфалт може да бъде разделен на няколко вида:

1. Изграждане на нов път.
2. Капитален ремонт.
3. Разширяване на съществуваща магистрала.
4. Локално отстраняване на повреда на път.

Във всеки случай се използват различни методи и видове работа, които трябва да бъдат разгледани по-подробно.

1. Асфалтиране на пътя от нулата

Този тип пътни настилки е по-търсен извън София и Пловдив, поради постоянното появяване на нови вилни селища и други инфраструктурни съоръжения.

Строителството на новия път протича на няколко етапа:

 1. Отпътуване на специалисти до обекта за геодезически проучвания на територията.
 2. Изготвяне на проекта за магистрала.
 3. Маркиране на бъдещия маршрут.
 4. Директна работа по поставяне на платното.

Най-доброто време за полагане на нови транспортни магистрали е пролетно-есенният период, когато температурата на почвата се повиши над +5 градуса и няма дъжд.

Със спазването на всички технологии и добре обмислен подход, асфалтирането на път в София и Пловдив "от нулата" отнема минимум време и не причинява неудобства на населението.

2. Основен ремонт на път

Въпреки високата си производителност, асфалтобетонната настилка се проваля с времето. Може да има няколко причини за това:

 1. Превишаване на допустимото натоварване.
 2. Необичайни климатични условия (тежки студове, последвани от размразяване, твърде високи температури през лятото).
 3. Неспазване на технологията за полагане.
 4. Естествено износване.

Основен ремонт се извършва, когато се появят повече от 15% от щетите на пътното платно от общата площ на трасето.

Самият процес включва цялостно или частично премахване на старото покритие (в зависимост от степента на разрушение) на целия път или на отделни негови участъци, последвано от полагане на нов асфалт.

3. Разширяване на пътя

Пътищата, проектирани и построени още в съветско време, не отчитат днешните реалности и не могат да се справят с ежегодно нарастващия поток от автомобили. Ако е технически възможно, такива магистрали се разширяват чрез добавяне на допълнителни ленти.

Комплексът от работи по асфалтиране на пътя в този случай се свежда до премахване на старата настилка, създаване на обща основа по увеличената ширина на пътя, полагане на нов асфалт и подреждане на крайпътни обекти (бордюри, огради, тротоари).

4. Локален ремонт

Ако на асфалта се появят ями, дупки, пукнатини и други повреди, но те не са масивни, се препоръчва да се извърши локален ремонт на път, който ще възстанови целостта на покритието с минимални времеви и финансови разходи.

Същността на работата е да се отстрани покритието от повредените зони, да се запълнят ямите с минерални стърготини или натрошен камък, последвано от полагане на асфалтовата смес.

Препоръчително е да се извършват локални ремонти ежегодно след есенно-зимния период.

Безплатно
Заявете безплатно посещение за оглед, консултация и оферта
Или оставете телефон и ние ще се свържем с вас в рамките на 5 минути

Ценови решения

Винаги даваме 6 ценови решения
Икономичен

Работи: подготовка на площадката (почистване), изкопни работи, насипване на пласт от асфалтови стърготини или трошен варовик, импрегниране с битумно-емулсионен състав, полагане на асфалтобетонна смес, подравняване, уплътняване.

Защо за 30 години ни се довериха асфалтиране на тротоар повече над 800 клиента

И какви са нашите отличителни предимства
Момент от нашата работа, където новото поколение изучава и учи от професионалистите в асфалтирането на пътища

Още 9 убедителни причини да изберете нас за асфалтиране на път

Поръчайте безплатна консултация
1. Експертиза, която има значение.
С десетилетия колективен опит зад гърба ни, нашият екип от асфалтови специалисти внася несравнима експертиза във всеки проект. Ние разбираме тънкостите на пътното строителство и нашите умения гарантират безупречни резултати, които издържат изпитанието на времето.

2. Качество, което продължава.
В Алфа Асфалт качеството не подлежи на обсъждане. Ние се гордеем с използването на първокласни материали, които гарантират, че пътищата са построени да издържат на интензивен трафик, екстремни метеорологични условия и трудностите на времето.

3. Безопасността е наш приоритет.
Вашата безопасност е от първостепенно значение за нас. Ние щателно планираме и изпълняваме всеки проект за асфалтиране с внимание към безопасността, осигурявайки сигурна среда както за работниците, така и за участниците в движението.

4. Персонализирани решения за всеки път.
Никой път не е еднакъв и ние разбираме важността на персонализирането на решенията. Независимо дали става въпрос за жилищна улица, промишлен път или оживен градски булевард, ние приспособяваме нашия подход, за да отговаря на вашите уникални изисквания.

5. Гладки и естетически приятни резултати.
Пригответе се да бъдете изумени, тъй като нашият квалифициран екип изработва пътища с гладко и визуално зашеметяващо покритие. Нашето асфалтиране осигурява комфортно пътуване и подобрява цялостната естетика на околното пространство.

6.Екологични инициативи.
Ние се ангажираме с устойчиви практики, които са от полза за околната среда. От рециклирането на асфалтови материали до използването на екологични техники, ние предприемаме съзнателни стъпки към по-екологично изграждане на пътища.

7. Прозрачна комуникация.
Вярваме в откритата и прозрачна комуникация по време на целия проект. Нашият любезен екип ще ви държи в течение на всяка стъпка, като отговаря на вашите запитвания своевременно и гарантира безпроблемно изживяване.

8. Навременно завършване, в рамките на бюджета.
Времето е от съществено значение и ние уважаваме вашето. С ефективно управление на проекти ние гарантираме навременно завършване без компромис с качеството. Нашите конкурентни цени гарантират стойност за вашата инвестиция.

9. Удовлетворението на клиентите е нашето гориво.
Вашето удовлетворение подхранва страстта ни към съвършенство. Ние не се стремим просто да отговорим на очакванията; ние се стремим да ги надминем. Нашата цел е да оставим всеки клиент с усмивка и пътища, с които да се гордее.

Да проправим пътя заедно.
Изборът на Алфа Асфалт означава избор на съвършенство в асфалтирането на пътища. Партнирайте с нас и заедно ще превърнем вашите пътища в платно от издръжливост, безопасност и визуална привлекателност.

Не пропускайте възможността да опитате първокласни решения за асфалтиране на пътища. Свържете се с нас сега, за да обсъдим вашия проект и нека се впуснем в пътуването до изключителни пътища с Алфа Асфалт.

Какво трябва да знаете, преди да започнете асфалтиране на път

Преди да започнете да асфалтирате пътя, е важно да имате изчерпателен и добре планиран подход към проекта
Поръчайте безплатна консултация
Ето някои от основните неща, които трябва да знаете и вземете предвид преди да пристъпите към асфалтирането:

 1. Подходящ дизайн и проект: Изгответе подробен проект и дизайн на асфалтовата настилка. Това включва измерване и картографиране на повърхността, определяне на желания дебелина на асфалтовия слой, както и проучване на дренажните нужди на пътя.
 2. Оценка на съществуващата повърхност: Проверете състоянието на съществуващата настилка. Ако има дупки, пукнатини или други повреди, те трябва да бъдат ремонтирани или запълнени преди асфалтирането.
 3. Подготовка на основата: Уверете се, че основата на пътя е стабилна и подходяща за асфалтиране. Ако е необходимо, направете подходящи корекции и компактирайте основата преди да продължите с асфалтирането.
 4. Избор на правилната асфалтова смес: Изберете подходящ тип и качество на асфалтовата смес, което отговаря на нуждите и условията на проекта.
 5. Правилна температура и влажност: Полагането на асфалт трябва да се извършва при подходящи температурни условия и влажност, които осигуряват оптимална работоспособност на асфалтовата смес.
 6. Професионално изпълнение: Осигурете, че процесът на асфалтиране се извършва от опитен и професионален екип, който разбира процедурите и използва подходящите техники и оборудване.
 7. Дренаж и отводняване: Обърнете внимание на дренажната система и уверете се, че водата ще бъде правилно отвеждана от асфалтовата повърхност.
 8. Поддръжка и грижа: След успешното асфалтиране, осигурете редовна поддръжка и грижа за настилката, което включва ремонт на евентуални повреди и попълване на пукнатини.

Асфалтирането на пътя е сложен и прецизен процес, който изисква внимание към детайлите и спазване на стандартите за качество.

Правилното планиране, подготовка и изпълнение са от съществено значение за постигане на издръжливост и дълготрайност на асфалтовата настилка.
Отношения с клиентите за нас - над парите
Ние ще направим всичко, за да останете доволни
Отношения с клиентите за нас - над парите
Ние ще направим всичко, за да останете доволни

Предлагаме 4 вида асфалт

Ще ви помогнем да изберете най-добрия вариант за вас
Пясъчен асфалт

Използва се за асфалтиране на тротоари и дворове. В състава му няма натрошен камък, така че покритието е гладко.

Асфалтираме пътища съгласно GOST стандартите

Затова спокойно можем да дадем дори 5 години гаранция за настилка на паркинг
Поръчайте безплатна консултация
Държавният стандарт е предназначен да регулира всички детайли и нюанси при създаването на асфалтова настилка.

Технологията за полагане на асфалт е доста обемен нормативен документ, който определя всички тънкости на асфалтирането, до размера на фракциите от натрошен камък, които могат да се използват за определени видове асфалтова смес.

Нека да разгледаме 5-те основни нормативни изисквания.

 1. Температурата на "грубата възглавница" (долния слой) не трябва да бъде по-ниска от +5C, ако се планира да се полагат смеси за леене. Изключение, до екстремни температури от -10 C, може да се направи само в случай на спешни ремонтни дейности, но ще е необходимо да се затопли основата, за да се осигури добра адхезия на слоевете.
 2. Фиксираната температура на асфалтовата смес трябва да бъде между 130 и 150C.
 3. Сместа трябва да се полага на партиди, върху вече подготвена площ.
 4. След подготвителната работа мястото трябва да се третира с битумна емулсия, която ще играе ролята на грунд - за подобряване на адхезията, намаляване на абсорбцията на влага и защита на бъдещото платно от пукнатини.
 5. За ефективно полагане на асфалт е необходимо използването на специално оборудване и специално оборудване.
 6. Платното трябва да се уплътни веднага след засипването, също и с помощта на специална пътна техника: валяци, вибропреси, асфалтополагащи настилки.
 7. Последният етап от строителството трябва да бъде изкуственото образуване на малки неравности (ожулвания) на повърхността. Тази процедура трябва да се извърши по метода на специално заливане в горещ битум, съгласно действащата нормативна уредба.

Вижте колко много нюанси. Как мислите, колко фирми за асфалтиране следват всички тези уредби?

Гледайте видео за нашето асфалтиране. Опитваме се да направим този свят по-добро място

Гледайте видео за нашето асфалтиране. Опитваме се да направим този свят по-добро място

Имаме всички необходими сертификати

Затова смело даваме 7 години гаранция за асфалтиране на улици

Етапи на сътрудничество за асфалтиране на път

Правиме асфалтиране на път в София и Пловдив съгласно следните етапи на сътрудничество
1

Телефонен разговор

На този етап ние взимаме информация от вас за път и последващата безплатна консултация и обявяване на прогнозната цена за асфалтово покритие

2

Посещаваме обекта

За точна оценка, нашият специалист извършва оглед и измерване на път за асфалтиране

3

Изпращаме оферта

След изготвяне на точен и подробен разчет ще Ви изпратим оферта, в която са посочени обемите и цените за всички видове услуги по асфалтиране на път, както и гаранцията и сроковете за изпълнението му. Винаги даваме няколко ценови решения

4
Сключваме договор

Той предписва всички условия за сътрудничество, включително приложения с прогнозна цена, начална и крайна дата на работата, ред и условия на плащане, гаранционен срок и др.

5

Започваме асфалтирането

Веднага след получаване на авансовото плащане екипът ни от висококвалифицирани специалисти започва асфалтиране на път

6

Предаваме работа

В края на асфалтиране се предоставят приключващи документи, включително актове и удостоверения за стойността на работата, основна фактура и фактура за плащане на остатъка.

Безплатно
Заявете безплатно посещение за оглед, консултация и оферта
Или оставете телефон и ние ще се свържем с вас в рамките на 5 минути

Как изглежда процесът на асфалтиране на пътища?

Отговор на най-често задаваният въпрос от нашите клиенти
Процесът на асфалтиране на път е сложен и се изпълнява от опитен екип и специализирана техника. Ето обща представа за процеса на асфалтиране на път:

1. Подготовка на пътната повърхност:
 • Първата стъпка е подготовката на съществуващата пътна повърхност. Това включва премахване на старата асфалтова настилка, изглаждане на повърхността и ремонт на повреди като дупки и пукнатини. Ако е необходимо, се извършва компактиране на основата, за да осигури стабилна база за новата асфалтова настилка.

2. Поставяне на асфалтовия слой:
 • След подготовката на повърхността се нанася асфалтовият слой. Асфалтовата смес се подготвя и се прилага на повърхността с помощта на специализирана техника като асфалтни заводи, валяци и финишери. Процесът се извършва с внимание към равномерното разпределение на асфалтовата смес, за да се получи гладка и компактна настилка.

3. Компактиране на асфалта:
 • След като асфалтовата смес е нанесена, следва стъпката на компактирането. Валяци с различни теглилки се използват за компактиране на асфалта, което помага да се уплътни и изравни настилката. Този процес укрепва структурата на асфалта и осигурява стабилна и гладка повърхност.

4. Маркиране и завършващи дейности:
 • След успешното асфалтиране, се нанасят маркировки и линии в съответствие с пътните правила и изисквания. Това включва маркиране на ленти за движение, пешеходни пътеки, стоп линии и други необходими обозначения. След завършването на маркировките, пътят е готов за употреба.

5. Поддръжка и ремонт:
 • Асфалтовите пътища изискват редовна поддръжка и ремонт, особено при по-интензивно натоварени зони. Попълване на пукнатини, ремонт на повреди и редовно почистване са важни за поддържане на издръжливостта и качеството на асфалтовата настилка.

Този процес на асфалтиране на път може да се различава в зависимост от мащаба на проекта, типа път, местните условия и използваните материали, но това е общият пътеводител за успешното асфалтиране на пътни повърхности.
Поръчайте безплатна консултация

Други въпроси за асфалтиране на пътища

Най-често задавани от нашите клиенти
Имате ли още въпроси?
Свържете се с нас и ние ще отговорим на всички
ваши въпроси
Или оставете телефон и ние ще се свържем с вас в рамките на 5 минути
Сега ще разберем какъв подарък ще получите.
Завъртете колелото!
ТИСНИ

Обадете ни се и спестете време и енергия

За само 3 минути разговор, ще ви разкажем толкова за асфалтирането, че ще се чувствате като асфалтен експерт. По-бързо от това, само асфалт може да изсъхне! Кликнете върху номера!